Snart har vi en pool att bada i

Snart har vi en pool, för vi har anlitat ett företag som ska bygga en åt oss, ett företag som finns här i Strömstad. Vi har länge velat ha möjlighet att bada i trädgården och inte åka en mil till havet, vi har tänkt också att det kan vara trevligt att ha ett pool-party med massor av god mat och dryck och snart kan vi ju ha det också. Kanske är detta någonting som du vill ha också. Om du ska skaffa en swimmingpool så är det några saker du måste ta ställning till:

Det första du måste tänka på när du skaffar en pool är storleken. Du måste mäta utrymmet på din trädgård och se till att den passar, utan att ta upp för mycket utrymme eller lämna några döda zoner som kan vara besvärliga eller obekväma. Dessutom bör du fundera på hur djup du vill att den ska vara, eftersom detta kommer att påverka vilken typ av pool du får och hur mycket underhåll som krävs.

Ett annat viktigt övervägande är vilken typ av material som den ska göras av. Det finns många olika alternativ nuförtiden, från betong till vinylfoder, glasfiberpooler till uppblåsbara dito. Du bör fundera på vilket material som passar bäst för dina behov och din budget, med hänsyn till både hållbarhet och användarvänlighet. Om du skaffar en uppblåsbar, så kom ihåg att inte ställa den för nära husfasaden. För det har hänt att sådana har spruckit och 1000-tals liter vatten har trängt in i byggnaden och förstört trossbotten.

När du väl har bestämt dig för storlek och material är det viktigt att tänka på underhållet också. Oavsett vilka frågor du har bör ditt poolföretag kunna hjälpa dig och ge dig råd på ett effektivt sätt. Och bor du i Strömstad rekommenderar jag att du anlitar samma företag som jag!