Har utbildat mig till snickare

God förmiddag, god förmiddag! Jag har äntligen följt en dröm och utbildat mig till snickare, och jag har fått jobb i Ystad. I dag kommer jag att prata med er om detta jobb, kanske är det någon som vill jobba i detta yrke? Jag har alltid tyckt om att jobba med händerna, ändå blev det så att jag efter gymnasiet började jobba i hemtjänsten och där blev jag kvar i 10 år, men till slut ville jag ändra yrkeskarriär och bli snickare. Jag sökte till vuxenutbildningen och kom in, och det är ett fantastiskt yrke!

Jag älskar att arbeta med trä, jag tycker att det är avkopplande och tillfredsställande att bygga saker. Jag gillar också att man kan göra så många olika saker med detta enda yrke, oavsett om man vill arbeta med hus eller båtar eller helt enkelt göra möbler till folks hem. Det finns också många möjligheter att avancera om man är villig att lägga ner hårt arbete och klättra i graderna. Det finns till exempel snickare som blir platschefer och sedan förmän efter flera års erfarenhet, vilket sedan kan leda hela vägen upp till att bli projektledare eller till och med ägare till firmor.

Alla dessa karriärer kommer naturligtvis också med sina egna utmaningar. En sak som kan vara svår är den fysiska aspekten av jobbet, eftersom du måste vara tillräckligt stark för att lyfta tunga laster och arbeta hela dagen i positioner som kan belasta ryggen. Med det sagt tycker jag att snickare i allmänhet är ganska hälsomedvetna, vilket verkligen hjälper! En annan utmaning är att hålla sig uppdaterad om mode och trender inom möbeldesign, eftersom kunderna kan ändra sig i sista minuten om vad de vill ha. Så länge du är villig att anpassa dig och ta emot förslag från kunderna blir detta dock mycket mindre problematiskt.