Vill du jobba som chaufför?

Hejsan, mitt jobb som chaufför i Göteborg trivs jag med och idag ska jag berätta lite om hur en dag på jobbet ser ut. Jag brukar anlända till basen vid 8-tiden på morgonen och kontrollera att lastbilen är tankad och att allt verkar ok, ibland får jag göra en kontroll av däcken eller att bromsarna fungerar som det ska. Sedan går jag in till chefen och får en lista på vad jag ska göra under dagen. Ibland är det en körning eller flera inom stan men ibland är det en längre tur så man åker tidigt på morgonen och kommer hem sent på kvällen. Den ena dan är aldrig den andra lik när man har ett jobb som chaufför och man får se lite av landet också. Jag brukar sluta jobba runt 18.00 på kvällen, men det beror ibland på hur många leveranser jag måste göra och hur lång tid de tar. Det kan även hända att det är en långväga körning som tar flera dagar, men då blir man alltid tillfrågad i god tid. Har varit ända upp i norra Norrland och långt ner i Europa. Så vill du ha ett jobb som chaufför? Satsa på det! Det är ett bra jobb och ger en ganska bra lön också men vägen till att få sitt c-körkort kan vara lång och dyr. Du måste nämligen du måste gå en kurs och sedan göra ditt prov. Jag tillbringade ungefär 8 månader med att ta de olika kurserna och jag var fortfarande tvungen att göra mitt prov en andra gång innan jag klarade det, men det är värt det i slutändan Sammanfattningsvis är det bra att vara chaufför eftersom man ser nya platser varje dag. Det är ett jobb med stor frihet men under ansvar, passar verkligen lika bra för bägge könen!