Fick hjälp av företagshälsovården

Jag kände mig trött och hade huvudvärk i flera dagar och då tänkte jag att det är bäst att jag uppsöker min företagshälsovård här i Västerås. Det visade sig att jag hade högt blodtryck, och jag är så glad att detta upptäcktes och att jag fick medicin!

Jag känner mig nu mycket bättre och går på blodtryckskontroller då och då. Men bortsett från det höga blodtrycket verkar allt vara bra för mig. Enligt min mening är det viktigt att låta folk veta att man kan göra något åt högt blodtryck, men det är också mycket viktigt med tidig behandling.

Jag tänker att det är väldigt bra när man har en företagshälsovård som man kan gå till, för då blir det av att man går. Ska man till vårdcentralen är det så lätt att man skjuter upp det och tänker att man avvaktar lite till, sedan kanske det inte blir av att man går alls, vilket verkligen inte är bra när man har högt blodtryck, för man kan få stroke om detta inte upptäcks, och det är ju så onödigt. En kollega till mig var även hon på denna företagshälsovård, för hon var stressad och fick ont i nacken av att skriva på ett tangentbord hela dagarna, och hon fick träffa en arbetsterapeut som gav henne en nackkrage, och det var också bra, för henne.

Jag är glad att jag kunde gå till företagshälsovården och få behandling för mitt höga blodtryck, för nu mår jag bra! Jag tycker att alla borde använda sig av denna service, de flesta arbetsgivare har en företagshälsovård som deras anställda kan gå till, så kolla om det finns även hos dig, där du jobbar! Jag rekommenderar den till alla, eftersom det är bättre att förebygga än att bota. Lycka till! Det var några tankar jag hade om detta som jag ville dela!